Записник, 2020-05-01

Датум и Време: 2020-05-01, 12:00-13:30
Место: Online

Присутни на состанокот: Сашо Тирчевски, Тале Трпкоски, Ѓорѓи Христовски, Тодор Петровски, Маја Мијач и Ќирче Ѓеорѓиевски .

§1

Отворање на состанокот

Претседателот Сашо Тирчевски го отвори состанокот со поздрав до сите присутни.

§2 Избор на записничар

Одлучено е записниците да ги води секретарот на здружението Тале Трпкоски.

§3 Усвојување и дополнување на дневниот ред – Дневниот ред беше со една единствена точка Страницата на здружението.

§4 Web-страница за здружението

Се донесоа следниве одлуки:

– Претседателот Сашо Тирчевски да стапи во контакт со Јулијана и со истата да ги разјасни сите не доречености околу одобрувањето на бесплатно место во нејзиниот холтинг.

– Претседателот, секретарот и благајникот да имаат посебни маил адреси врзани за Веб-стараницата.

– За јазична и граматичка корекција на текстовите ќе се грижи Тале Трпкоски

– Ѓорѓи ќе помага во техничкиот дел.

– Сите документи се со јавен карактер, но некои ќе бидат достапни само за членовите.

– Сите кои поседуваат стари документи или слики да им се испратат на Ѓорѓи.

§5 Разно Овој вид на состанок се покажа ефективен и брз, па се препорачува вакви состаноци да се одржуваат и во иднина.

Сите ќе се потрудиме да врбуваме нови членови со постојана адреса во Стокхолмската комуна.

Претседателот и благајникот да ги потпишат сите списи за префрлање на благајната.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *