Покана за Годишно Собрание 2024

Управниот одбор на македонското здружение Даме Груев Стокхолм ве поканува на своето редовно не изборно годишно собрание.

Кога: Сабота 24 февруари 2024 год.
Време: 11:00-15:00 часот
Место: Midsommargården, Telefon plan 3 Hägersten

ДНЕВЕН РЕД

 1. Отворање на собранието.
 2. Предлог за работно претседателство: претседател, записничар и двајца заверувачи на записникот
 3. Дополнување и усвојување на дневниот ред
 4. Поднесување на извештаи за работната 2023 год.
  – Извештај за работната 2023 г (од претседателот Ѓорѓи Христовски)
  – Економски извештај ( од благајникот Сашо Тирчевски)
  – Извештај на ревизионата комисија
 5. Дискусии по поднесените извештаи
 6. Разрешување на досегашниот управен одбор.
 7. Избор на нов Управен Одбор (претседател, потпретседател, секретар, благајник, одговорен за женски актив, одговорен за спорт и одговорен за култура.
 8. Избор на ревизиона комисија од два члена.
 9. Избор на двајца делегати за годишното собрание на Македонскиот сојуз
 10. Одредување на годишната членарина за 2024 година
 11. Разно
 12. Затворање на собранието.
 13. Избор и конституирање на Црковен Одбор.

ДОБРЕДОЈДОВТЕ!

Ова се документите кои ќе бидат разгледани на состанокот:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *