Изложба “ШТО АКО ОВА Е РАЈОТ?”

Со љубов и радост ве канам на мојата прва уметничка изложба.  Во соработка со вечер на Културата Стокхолм на 20 Април, 18-24 часот ќе се одржи мојата изложба “ШТО АКО ОВА Е РАЈОТ?” ,во мојата Галерија Зест во Стокхолм. Малку за мене и за изложбата: Цртањето секогаш била моја пасија […]

Покана за Годишно Собрание 2024

Управниот одбор на македонското здружение Даме Груев Стокхолм ве поканува на своето редовно не изборно годишно собрание. Кога: Сабота 24 февруари 2024 год. Време: 11:00-15:00 часот Место: Midsommargården, Telefon plan 3 Hägersten ДНЕВЕН РЕД Отворање на собранието. Предлог за работно претседателство: претседател, записничар и двајца заверувачи на записникот Дополнување и […]

Обедината Македонска Дијаспора во Шведска

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) како една од најголемите организации која ги претставува правата и интересите на македонската дијаспора ширум светот со воодушевување го најавува отворањето на Шведска!По тој повод ни претставува задоволство да Ве поканиме Вас и членовите на македонското здружение „Даме Груев“ од Стокхолм на настанот за професионално вмрежување на македонците […]

Културна Манифестација во Гетеборг на 04. Јуни

На културната манифестација ќе има претставување на домашни зготвени јадења и други ракотворби. Заинтересираните да се пријават на маил [email protected] За секое изготвено јадење или ракотворба следува паричен надомест. Сите креативни и вредни домаќинки се добредојдени да ги презентираат своите креации.

Предавање на Д-р Лилјана Кочоска – Мареш

Управниот одбор на здружението на својот последен состанок одржан на 1-ви Мај 2023 година, покрај останатото расправаше за остварување на една од планираните точки од планот и програмата за 2023 година, а тоа е предавањето на Д-р Лилјана Кочоска-Мареш на следните две теми: – Контрацепција – Менопауза Предавањето е планирано […]

Женски камерен хор „Св. Злата Мегленска“ во Стокхолм

Локација: S:t Matteus kyrka Датум и Време: Недела, 16-ти Април 2023, 18:00ч Влез слободен Во типичниот сакрален амбиент на црквата „Света Софија“ во Охрид, Женскиот камерен хор „Света Злата Мегленска“ вчеравечер приреди прекрасно спиритуално чествување во духот на православното црковно пеење. Велигденскиот концерт под наслов „Воскресение твоје“ се одржа во […]

Записник, 2022-05-04

Датум и време: 2022-05-04 19:00 -20:30Место: Midsommargården соба бр 1§1Отворање на состанокот:Претседателот Ѓорѓи Христовски ги поздрави сите присутни и го отвори состанокот, а гопрестави и гостинот од Црна Гора, Александар претседател на здружението Вардар одПодгорица. Александар ја престави платформата за соработка и се одлучи ние да јапростудираме и за истото […]

Записник, 2022-06-01

Датум и време: 2022-06-01 19:00 -20:30 Место: Midsommargården sal nr 1 §1 Отворање на состанокот: Претседателот Ѓорѓи Христовски ги поздрави сите присутни и го отвори состанокот. §2. Присутни на состанокот: Ѓорѓи, Тале, Ќирче, Маја, Левко, Боре, Сашко, Сандра(онлајн) §3. Усвојување и дополнување на дневниот ред: Дневниот ред е усвоен без […]

Записник, 2022-11-09

Датум и време: 2022-11-09 19:00 -12:30 Место: Midsommargården sal nr 1 §1 Отворање на состанокот: Претседателот Ѓорѓи Христовски ги поздрави сите присутни и го отвори состанокот. §2. Присутни на состанокот: Ѓорѓи, Тале , Маја, Левко онлајн Ќирче и Сандра §3. Усвојување и дополнување на дневниот ред: Дневниот ред беше усвоен […]

Записник, 2022-10-05

Датум и време: 2022-10-05 19:00 -20:30 Место: Midsommargården sal nr 1 §1 Отворање на состанокот: Претседателот Ѓорѓи Христовски ги поздрави сите присутни и го отвори состанокот. §2. Присутни на состанокот: Тале, Ѓорѓи, Маја, онлајн Ќирче Сандра §3. Усвојување и дополнување на дневниот ред: Дневниот ред беше усвоен без дополнување §4 […]