Покана за Годишно Собрание 2023

Управниот одбор на македонското здружение Даме Груев Стокхолм ве поканува на своето редовно не изборно годишно собрание.

Кога: Сабота 04 февруари 2023 год.
Време: 13:00-16:00 часот
Место: Midsommargården, Telefon plan 3 Hägersten

ДНЕВЕН РЕД

 1. Отворање на собранието.
 2. Предлог за работно претседателство: претседател, записничар и двајца заверувачи на записникот
 3. Дополнување и усвојување на дневниот ред
 4. Поднесување на извештаи за работната 2022 год.
  – Извештај за работната 2022 г (од претседателот Ѓорѓи Христовски)
  – Економски извештај ( од благајникот Сашо Тирчевски)
  – Извештај на ревизионата комисија
 5. Дискусии по поднесените извештаи
 6. Дополнување на управниот одбор. ( Наташа Дедајиќ нов член на УО)
 7. Одредување на годишната членарина за 2023 година
 8. Реизбор и дополнување на црковниот одбор.
 9. Како понатаму: Насоки, размислувања и предлози за работата на здружението во 2023 г.
  – 40 години Даме Груев. Адреса на здружението.
 10. Затворање на собранието.

ДОБРЕДОЈДОВТЕ!

Ова се документите кои ќе бидат разгледани на состанокот:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *