Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска” одржа Велигденски концерт во Стокхолм, Шведска

На 16ти април, првиот ден на чествувањето на големиот христијански празник Велигден, женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска” одржа концерт во катедралата „Св. Матеус”, во Стокхолм. Концертот започна во 18 часот, каде што по претходна најава хорот изведе дел од својот репертоар на композиции со црковна содржина и на барање […]

Покана за Годишно Собрание 2023

Управниот одбор на македонското здружение Даме Груев Стокхолм ве поканува на своето редовно не изборно годишно собрание. Кога: Сабота 04 февруари 2023 год. Време: 13:00-16:00 часот Место: Midsommargården, Telefon plan 3 Hägersten ДНЕВЕН РЕД Отворање на собранието. Предлог за работно претседателство: претседател, записничар и двајца заверувачи на записникот Дополнување и […]

Записник, 2020-09-13

Датум и време: 2020-09-13 12:30 -14:30Место: Ridstigen 7 Jakobsberg §1 Отворање на состанокот: Претседателот Сашо Тирчевски го отвори состанкот со поздрав до сите присутни. §2. Присутни на состанокот: Сашо Тирчевски, Тале Трпкоски, Ѓорѓи Христовски, Ќирче Ѓеорѓиевски и Маја Мијач Додевска . Отсутен Тодор Петровски. Се одлучи да се контактира со […]