Изложба “ШТО АКО ОВА Е РАЈОТ?”

Со љубов и радост ве канам на мојата прва уметничка изложба.  Во соработка со вечер на Културата Стокхолм на 20 Април, 18-24 часот ќе се одржи мојата изложба “ШТО АКО ОВА Е РАЈОТ?” ,во мојата Галерија Зест во Стокхолм. Малку за мене и за изложбата: Цртањето секогаш била моја пасија […]

Културна Манифестација во Гетеборг на 04. Јуни

На културната манифестација ќе има претставување на домашни зготвени јадења и други ракотворби. Заинтересираните да се пријават на маил [email protected] За секое изготвено јадење или ракотворба следува паричен надомест. Сите креативни и вредни домаќинки се добредојдени да ги презентираат своите креации.

Записник, 2022-05-04

Датум и време: 2022-05-04 19:00 -20:30Место: Midsommargården соба бр 1§1Отворање на состанокот:Претседателот Ѓорѓи Христовски ги поздрави сите присутни и го отвори состанокот, а гопрестави и гостинот од Црна Гора, Александар претседател на здружението Вардар одПодгорица. Александар ја престави платформата за соработка и се одлучи ние да јапростудираме и за истото […]

Записник, 2022-06-01

Датум и време: 2022-06-01 19:00 -20:30 Место: Midsommargården sal nr 1 §1 Отворање на состанокот: Претседателот Ѓорѓи Христовски ги поздрави сите присутни и го отвори состанокот. §2. Присутни на состанокот: Ѓорѓи, Тале, Ќирче, Маја, Левко, Боре, Сашко, Сандра(онлајн) §3. Усвојување и дополнување на дневниот ред: Дневниот ред е усвоен без […]

Записник, 2022-11-09

Датум и време: 2022-11-09 19:00 -12:30 Место: Midsommargården sal nr 1 §1 Отворање на состанокот: Претседателот Ѓорѓи Христовски ги поздрави сите присутни и го отвори состанокот. §2. Присутни на состанокот: Ѓорѓи, Тале , Маја, Левко онлајн Ќирче и Сандра §3. Усвојување и дополнување на дневниот ред: Дневниот ред беше усвоен […]

Записник, 2022-10-05

Датум и време: 2022-10-05 19:00 -20:30 Место: Midsommargården sal nr 1 §1 Отворање на состанокот: Претседателот Ѓорѓи Христовски ги поздрави сите присутни и го отвори состанокот. §2. Присутни на состанокот: Тале, Ѓорѓи, Маја, онлајн Ќирче Сандра §3. Усвојување и дополнување на дневниот ред: Дневниот ред беше усвоен без дополнување §4 […]