Право и форми на настава по мајчин јазик

Наставата по мајчин јазик на учениците со мајчин јазик различен од шведскиот, им дава право да го изучуваат својот мајчин јазик како наставен предмет во училиштето. Овде ќе ви ги претставиме сите потребни информации за се што е поврзано за наставата по мајчин јазик.

Едно предавање во соработка со АБФ Стокхолм и наставниците по македонски мајчин јазик.

  • Кога?        Сабота 18 септември 2021год. 
  • Време?    12:30 – 14:30 ч. 
  • Каде?       Beskowsalen, 3-ти спрат во просториите на ABF, Sveavögen 41 Stockholm

Програма 

  • 12:30 – 12:50    Собирање и кафе 
  • 12:50 – 13:20    Настап на ученици кои посетуваат настава по Македонски мајчин јазик. 
  • 13:20 – 13:55    Презентација за и околу наставата по мајчин јазик и студиската помош. 
  • 13:55 – 14:25    Прашања и одговори. 
  • 14:25 – 14:30    Затворање на предавањето

Срдечно добредојде!
 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *