Почитувани членови на Македонското здружение Даме Груев Стокхолм

На последниот состанок на Управниот Одбор беше потврдена соработката со АБФ Стокхолм, а се одлучи истата да продолжи и се прошири со нови содржини и активности.

За остварување на она што сме го планирале потребно ни е вашето учество, па затоа ве повикуваме да го погледнете нашиот план и програм и до колку се најдете во некој дел од него да го пријавите вашиот интерес за учество.

За почеток Управниот Одбор го предложува следново:

Предавања:

  1. Тема гинекологија со нашата позната Д-р Лилјана Кочоска Мареш.
  2. Тема образование. Право на настава по Мајчин јазик (повторување)

Кружоци:

  1. Тема култура, Ајде да заиграме! Големи и мали учиме да играме македонски ора.
  2. Тема кулинарство. Македонска кујна.
  3. Специјално приготвена и испланирана настава по Македонски мајчин јазик.
  4. Шведски за доселеници.

Пријавете се со одговор на ова писмо или пак кај некој од членовите на УО.

Сашо Тирчевски 070 76 44 691 [email protected]

Маја Додевска Мијач 072 24 66 337 [email protected]

Ѓорѓи Христовски   076 442 30 04 [email protected]

Ќирче Ѓеорѓиевски 073 30 04 275 [email protected]

Тодор Петровски 073 48 20 200 [email protected]

Тале Трпкоски 070712 48 23 [email protected]

Ве Очекуваме!

Со почит, од членовите на Управниот Одбор

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *